Välj en sida

Papper och penna är något som jag gillar och använder dagligen, alltid. Fina skrivböcker, sköna pennor att skriva och en kopp kaffe till det då trivs jag. Att texta, skriva kalligrafi är fridfullt och lugnande. Det är ett sätt att koppla av och glömma tid och rum för mig.

Anteckningar från möten och föreläsningar, skriva mål och visioner, skriva att göra listan, kasta ner tankar och idéer, reflektera och skriva ner det, – ja, jag måste helt enkelt använda papper och penna. Vet inte hur många digital appar och program jag testat, men kommer alltid tillbaka till papper och penna.

I min Travell Notebook har jag nu lagt till en anteckningsbok för dagliga reflektioner. Ska utforska vad daglig Journaling kan förbättra min vardag, ännu mera än den erfarenhet jag har sedan tidigare. Det har varit en del av min min morgonrutin till och från, men nu har jag alltså en del i min Travell Notbook / Bullet Journal som enbart ska användas till en skrivstund på morgonen.

Journaling

Jag ser framför mig tidiga höstmorgnar att sitta och skriva med tända ljus och en tekopp. 

Morgon reflektion – Journaling

En stund att sitta ner, reflektera och skriva ner det som påverkar mig, vad jag verkligen känner på insida. Det kommer troligen leda till en mera realistisk syn på de känslor som finns inombords. För att nå fram till de innerst känslorna och tankarna sker först då vi är i en stund av lugn och ro. Efter en meditation till exempel.

Genom att dagligen ha en stund till Journaling ger det också möjlighet för en större förståelse för hur vi ser på saker, vad den egna synvinkel är på en situation. Det kan även ge en förståelse för andras synvinkel.

En vardag värd att leva i. Att skriva ner de dagliga stegen, den dagliga process, det som varit kul och intressant, företagsresa, personliga saker – är det lättare att kunna se och förstå sin egen utveckling och framsteg.

Genom att skriva om sina egna känslor, situationer som förändrar livet förändras även känslorna, förmågan att bearbeta det som händer och sker i livet kommer att förändras. Genom att sätta ord på känslorna och se dom på papper, gör att det kan känns enklare att skapa och hålla sig själv balanserad.

Om du skulle vilja komma igång du också, men tycker det känns lite svårt och vet inte riktigt hur du ska starta. Då rekommenderar jag boken ”Let it out: A Journey Through Journaling” av Katie Dalebout

Journaling har förändrat livet för många.

Skriva med fjäder

Något jag vill lära mig är att texta med bläck och använda en sån här fjäder 🙂

Ha det så gott
journaling

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor