Välj en sida

Vanor för välbefinnande

Ta sig tid att skapa bra vanor som stärker och förstärker vårt välbefinnande. Ta sig tid att byta ut lite osunda vanor till vanor som ger support, glädje och välbefinnande. Det är en bra investering av tid. 

För det tar tid, varje fall för mig, att ändra vanor. Att göra saker på ett nytt sätt tar tid, och vi måste ha lite tålamod med oss själva och låta det ta lid. Men det går och det är värt det. Och det blir ett resultat längre fram. Det gäller att ha tillit i processen, allt går inte förändra över en natt. Hur otåliga, hur gärna vi vill – ska de här nya vanorna bli vän med oss.

Som soloföretagare, enmansföretagare har vi sällan någon som vi dagligen kan bolla idéer med, ingen som vi gemensamt kan skapa vissa rutiner med under arbetstid. Vi får göra många (alla) delar på egen hand helt enkelt. Och det är lätt hänt att vi ser alla bitar i företaget som är viktiga, men kanske ibland glömmer bort oss själva som den viktigaste delen i företaget.

Många är strikta med att dela upp sin arbetstid och sin fritid, medan andra har det lite mera flytande vad som är vad. Vad som är rätt och fel tror jag är lite individuellt. Men, det måste finnas både och, det är viktigt, men mindre viktig hur det ser ut. Så tänker jag.

Nya vanor för välbefinnande

Vad jag behöver för mitt välbefinnande måste inte se helt lika ut som för en annan person. Men, vissa grundläggande delar tror jag är lika oavsett person.

Övertyg om att det är viktigt att ha bra vanor gällande att röra sig, att träna, att äta näringsriktig mat utifrån vad just varje person verkligen behöver, tid för familj och vänner, tid att vara med sig själv. Att skapa bra förutsättningar i det privata livet för att vara effektiv och orka sin företagsdel.

Börja inte med att göra allt på en gång. Ta en – två saker som du ska göra, låt oss säga 90 dagar, varje dag. Är du dålig på att dricka vatten, sätt då som mål att dricka 3 glas vatten om dagen i 90-dagar. Och jag har märkt vilken skillnad det är när jag satt press på mig själv att göra vissa saker varje dag, vilken effekt det har på andra delar i mitt liv också.

Start i lien skala, och var klar med vad du vill uppnå när du bestämmer dig för att skapa de dagliga vanor som du ser är bra för dig i ditt liv.

Att sköta ett företag helt själv, som man gör då man är soloföretagare, då är det bra att ha de där vanorna som gör att vardagen underlättas med att själv känna sig må bra, ha ett bra välbefinnande.

vanor för välbefinnande

Vilka två bra vanor vill du lägga till i ditt liv idag?

Kanske är det så att du idag inte har ett eget företag, men är i uppstarten, då är det ju inte helt fel att redan innan uppstarten av företaget skapat så många goda vanor för dig som person.

Ha en bra dag
vanor för välbefinnande

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor