Välj en sida

Alltid vara anträffbar på mobilen, alltid vara närvarande på sociala media, alltid vara uppkopplad… Det är något jag försöker lära mig att inte vara. Att ha en stunder där jag är är onåbar. Det kan lätt bli en stressfaktor att alltid känna sig mer eller mindre ”tvungen” att alltid vara närvarande på social media, alltid vara nåbar på mobil och mail. Aldrig stänga av. I längden tror jag att det dränera oss. 

Jag har bestämt mig för att utmanad mig själv. Att ha en del av dagen som är helt fri från mobil, ingen dator och därmed ingen sociala media eller mail. Den delen av dagen kommer att variera, allt från en timma till en halvdag. Det kommer att planeras in, som vilken uppgift som helst. Träna upp mig själv att känna ett lugn dessa stunder, att inte bli stressad över att vara nåbar. 

Det är viktigt att ha stunder regelbundet att bara vara, det kan t.o.m vara viktigare att vara än att göra. Det kan låta märkligt att vi faktiskt får mera gjort om vi gör det till en van att även under de stunder det är mycket att göra, pressande och stressiga perioder ha regelbundna stunder av att vara, att vara oanträffbara och onåbar på mobil, mail, sociala media….

morgonljus i april

En stund varje dag där det är möjligt att bara vara, en promenad, en stund att bara vara ute, en stunds meditation eller vad som behövs just ‘idag’ – vilket kan variera. Det viktiga är att jag planerar in tid regelbundet att bara vara. 

Ha det gott

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor