Välj en sida

Rätt stämning och positiva tankar, med det går det att komma långt. Undvika att vakna på ”fel sida”, göra något kul och skratt varje dag. 

Oavsett vad vi har att göra är det så mycket lättare att göra det när vi är i balans och det är bra runt omkring. Vad är det runtomkring som kan påverka oss och våra resultat, få oss att vara produktiva?

 • Musik. Lyssna på musik som fyller dig med känslor – energi, glädje, minnen, kraft och fokusering. Jag har olika spellistor som passar när jag t.ex sitter fokuserad med långa arbetsuppgifter, när jag tränar och när jag städar. 
 • Sömn. ”Sömn är bästa medicinen” Viktigt att sova de timmar du behöver, komma fram till hur många timmar som är bäst för dig. Trötthet är en onödig anledning till att saker tar längre tid än vad som är nödvändigt. Mitt mål har varit att skapa en vana där jag vaknar utan alarm, vilket jag lyckats med att nå!
 • Kaffe. En god kopp kaffe hör till min morgonrutin och för att komma i rätt arbetsstämning. En lugn stund med en kopp riktigt gott kaffe är livskvalité och daglig njutning.
  always time for coffee
 • Sinnesstämning. Tankar på de personer som är viktiga för dig och betyder mest för dig, en tanke på en tidigare positiv situation gör mycket för din sinnesstämning. Tankar kring det du är tacksam för påverkar också dig positivt. Att komma i rätt sinnesstämning på morgon har jag skapat bra morgonrutiner, de ska vara lika enkla lätta som att borsta tänderna varje morgon och kväll. 
 • Stress. Ja ibland kan faktiskt stress vara en kick att komma i rätt stämning. Vissa saker går på något sätt lättare att göra under lite tidspress, blir effektivare. Att leva under stress under för lång tid är aldrig bra, det äter upp din energi och kraft, även om du tycker att du gör roliga saker så tär det. I know – have been there….
 • Dress for success. Rätt kläder för rätt tillfälle.  Även om du liksom mig sitter mycket hemma och jobbar, se till att klä dig som om du ska gå till ett jobb. Det ger en känsla av jobbenergi. 
 • Platsen. Skapa en bra plats där du arbetar, hemma eller på kontoret, som ger inspiration att utföra dina arbetsuppgifter. Jag brukar alternera mellan lite olika platser under en dag. Vissa dagar sitter jag hemma hela dagen och jobba, och då varvar jag mellan köksbordet, skrivbordet och soffan. Andra dagar sitter jag ute på ett café om jag inte är i naturen eller i city med kameran.
  Kväll i Viken
 • Måltider och mellanmål. Ha regelbundenhet i dina måltider och mellanmål. Planera och förbered vad du ska äta nästa dag. Ha några kokta ägg, lite nötter och en banan med om du är ute på språng. Så mycket bättre än att slinka in och köpa en chokladkaka. 
 • Sol och dagsljus. Underbart att komma ut varje dag. Inte alltid det är strålande sol, men att komma ut och andas är alltid gott för ditt välmående. Jag strävar just nu med att komma tillbaka till rutinen med en morgonpromenad det första jag gör när jag vaknar. 

 

Vilka faktorer runtomkring dig påverkar din dag och ditt jobb? Någon av ovanstående eller kanske några andra?

Njut av dagen idag

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor