Välj en sida

När jag var ute och körde bil imorse lyssnade jag på ett avsnitt av ”En Underbar Pod med Clara och Erica” med ämnet ”Stad eller landsbygd?”. Är landsbygden bättre än staden, eller är staden bättre än landsbygden att bo, arbeta och leva i? I avsnittet diskuterade man Claras syn på att bo på landet och vad skulle Erica välja om hon var nöd och tvungen att välja.

Personligen blir jag rätt trött och irriterad ibland över att många personer generaliseras så mycket. Att glorifiera att där de själva bor är det absolut det bästa. Och de som lever i det motsatta har helt fel, och att nedvärderar de som valt att bo på i det motsatta än de själva.

Personer som bor på landet har många gånger en stark åsikt om hur hemskt och farligt det är att bo i en stor stad. Personer i staden tror många gånger att bo på landet innebär att det är inskränkt och tråkigt.

Oavsett så har många en åsikt utan att egentligen veta hur det på riktigt är att bo på i det motsatt än vart de själva lever sitt liv.

Clara i ”En Underbar Pod med Clara och Erica” får vissa kommentarer i sin blogg att hon förskönar livet på landet, att personer som irriterar sig över att Clara och hennes åsikter om att hon föredrar landet. Att läsare mår dåligt över att läsa om hennes liv. Men, om jag irriterar mig över någons åsikt i deras blogg, är det ju mitt val och ansvar att helt enkelt låta bli att läsa och sluta att följa. 

 

mitt digitala hem

Utsikt från mitt hem som storstadsbo

 

Sen tänker jag i nästa steg, vad är landsbygd? Är det 5 mil utanför en stadsgräns eller är det 30 mil till närmaste stad? Men det kanske är en annan fråga.

Jag är uppvuxen och bott till stor del i norra Jämtland, med närmare 30 mil till Östersund. Sedan början av 2001 lever jag i Stockholm.

Kan ibland få frågan när jag är på besök i Jämtland, om/när jag kommer att flytta hem. Hem, tänker jag, men jag bor ju hemma?! Frågan känns konstig för mig.

För mig är hem där jag bor just här och nu. Sen kan jag även känna mig hemma på en rad olika plaster som tilltalar mig utan att jag för den skull bor där permanent.

Oavsett vart vi bor, så har ett val gjorts till varför vi bor där vi bor. Ett val som grundats på värderingar, arbete, intressen eller kärleken till sin partner, en miljö. Val som är bäst just nu för varje individ. Det jag inte förstår är varför så många personer, på ett sätt ser ner på andra som inte gör samma val som de själva?

Varför skulle det vara bättre för ‘alla’ att på landsbygden? Eller varför borde ‘alla’ bo i storstan? Kanske sticker jag ut haken liten, men ibland får jag uppfattningen om att det helt enkelt okunskap och oviljan att se och ha en förståelse för de som väljer att bo på ett annat sätt än de själva.

 

landsbygd

Yv från då jag var landsbygdsbo

 

Kan tänka ibland hur det skulle se ut om ”alla” under ett par år i sitt liv valde att bo i det motsatta? Det vill säga storstadsbon flytta ut på landsbygden och på nära håll se och uppleva alla de fördelar som finns med att bo ute på landet. Att landsbygds personen bodde i staden och kunde ta del av det utbud som finns i en stad under en period.

Som jag ser det finns det en rad fördelar att bo på landet, och det finns en hel hög med fördelar att på i en stad. Likväl som det finns nackdelar på båda ställena. Det handlar om vad som varje personer värderar i sitt liv, vilka intressen som finns osv.

Vi har alla ett eget val att göra, över vart vi väljer att leva, bo och arbeta. Gläds över att du har möjligheten till att bo där du trivs som bäst. Men låt dig också glädjas över att andra har samma valmöjlighet i livet, oavsett vad de väljer!

Allt är inte hugget i sten. Det går faktiskt att ändra sig och flytta om vi vill det 🙂

Känner att det är ett så himla stort ämne landsbygd eller stad…. det finns så mycket att säga kring det.

 

Vart lever du idag? Landsbygd eller stad? Trivs, mår gott eller utrivs, ogillar där du bor? Vad värderar du högst i valet landsbygd eller stad?

Lägg en kommentar, det är så intressant att höra hur vi alla tänker och värderar.

 

digitalt entreprenörskap_frihet o flexibilitet_75

Klicka på länken här eller bilden ovan under om du vill se möjligheten till skapa en Business Online utifrån det du älskar. Oavsett om du älskar att på i staden eller på landet.

Vill du veta mera hur det är att starta en business online. hur jag valt att arbeta helt oberoende av vart jag befinner. Maila då mig så kan vi boka ett möte via Skype.

Dela gärna inlägget till någon som vill arbeta och ha en frihet och flexibilitet i sitt liv, oavsett vart de bor.

 

Må gott där du befinner dig – det är det som är viktigt
stad

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor