Välj en sida

De där dagarna när allt bara flyter på och det känns som om det finns inga hinder. Du lyckas med allt det du gör, och hinner få gjort massor på kort tid. Visst är det härligt de dagarna?

När du upplever flow upplever du också att det är du själv som har kontrollen. Många tror att flow skapas av en slump och ”bara” dyker lite då och då. Vissa tycker bara att de haft tur när saker flyter på.

Saken är den att vi kan själva påverka och styra så att vi kan få mera av flow i vardagen. Ju mer vi tränar och fokuserar på något desto bättre blir vi också.

 

Håll fokus på ditt flow

Håll fokus på ditt flow

Några enkla tips att skapa Flow

Ta sats och sikta mot målet. Föredrar du att sätta mål som är så låga att de ofta känns som meningslösa? Eller sätter du så höga mål att de känns nästan som overkliga att nå? Flow och mål hör ihop, ett mål bör vara optimalt och rätt satt för att det varken ska vara för enkelt eller för svårt för att nå.

Så många som väljer att stanna i sin komfortzon, ”jag vet vad jag har men inte vad jag får”. Och andra satsar så högt att det inte ens är lönt att prova, det går inte ens att komma halvvägs.

Att sätta rimlig mål samt att pusha dig själv att satsa lite högre, tänka lite djärvare.

Bra humör som bränsle! Ha en enkel morgonrutin som du vet är bra för dig, som gör att du startar dagen på bästa möjliga sätt för dig. Att göra saker när vi är på bra humör gör alla uppgifter så mycket enklare.

Var här och nu! Fokusera på det som du vill ska hända. Ta kontroll över dina inre upplevelser och medvetet eliminera ev negativa tankar, känslor och attityder.

En viktig livsingrediens är att njuta av tillvaron. Det är något som vi aldrig ska skjuta upp till en annan dag, eller ännu värre vänta med tills vi går i pension.

Njut av dagen här och nu!

Finna Flow! Tänk på en arbetsuppgift som du tycker om att göra. Vad gjorde du för att få flow i uppgiften? Vilka var dina förutsättningar? Hur kan du uppleva flow igen? Hitta din strategi och ha den lättillgänglig.

sagolika-ogonblick

Flow med Feng Shui

Att skapa flow med Feng Shui kommer som ett eget inlägg lite längre fram. Jag har en utbildning som Feng Shui konsult, Chue style of Feng Shui. I Feng Shui handlar det mycket om att skapa flow i sitt boende, sin arbetsplats vilket i sin tur skapar flow i ens liv och sin vardag.

Men eftersom det finns så otroligt mycket att skriva om och kring att skapa flow med Feng Shui får det helt enkelt bli ett eget inlägg om det en annan dag.

 

Ha en riktigt bra Flow fredag så ses vi imorgon
flow

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor