Välj en sida

Såg en lista för en tid sedan över saker som vi faktiskt kan kontrollera i våra liv. Det slog mig då att många gånger pratar vi alldeles för lite om vad vi kan kontrollera i våra liv, istället så pratar vi många gånger mera om vad som är utanför vår egen kontroll. Att ta kontrollen över saker och ting, samt att ta göra mera av dessa saker kommer att gynna mycket i livet, så är det.

Saker du kan kontrollera

 1. Det du tror på
 2. Din attityd
 3. Dina tankar
 4. Ditt perspektiv
 5. Hur ärlig du är
 6. Vilka vänner du har
 7. Vilka böcker du läser
 8. Hur ofta du tränar, och rör på dig
 9. Vilken typ av mat du äter
 10. Hur många risker du tar
 11. Hur du tolkar olika situationer
 12. Hur snäll du är mot andra personer
 13. Hur snäll du är mot dig själv
 14. Hur ofta du säger ”Jag älskar dig!”
 15. Hur ofta du säger ”Tack!”
 16. Hur du uttrycker dina känslor
 17. Om du ber om hjälp
 18. Hur ofta du tränar på att vara tacksam
 19. Hur många gånger du ler varje dag
 20. Mängden arbete du lägger ner
 21. Hur du spenderar resp. investerar dina pengar
 22. Hur mycket tid du ägnar dig åt att vara orolig
 23. Hur ofta du tänker på ditt förflutna
 24. Om du dömer andra människor eller inte
 25. Om du försöker igen eller inte efter ett bakslag
 26. Hur mycket du uppskattar det du har idag

Ja, listan kan säkerligen göras längre också på sånt som vi faktiskt kan kontrollera i vårt liv. Listan gav mig hur som helst en tankeställare över allt som vi bör lägga tiden på att göra mera av. Att inte gnälla över alla de saker som ligger utanför vår egen kontroll, utan istället fokusera på det som jag själv kan påverka!

fokusera på det du kan påverka

En annan sak som jag vill lägga till på listan här ovan är att du faktiskt kan påverka ditt arbete och, eller din arbetsplats. Det kanske inte går att förändra och byta över en natt, men över tid är det möjligt. Vi vet nog alla hur det påverkar oss att befinna sig i en miljö som tär på oss och som är jobbig. Det känns som onödigt på något sätt att befinna sig på en plats där vi inte mår bra av att vara, eller jobba med något som inte är positivt. Det går faktiskt att förändra. Jag vet, jag har gjort det, mer än en gång!

Många gånger kan det behövas en långsiktig planering för att kunna få det arbete du vill och önskar. Genom att bestämma sig och sedan ta ett steg i taget gör att du kommer fram till det du vill jobba med.

Jag vill kunna arbeta oberoende avsett vart jag befinner mig. Att ha en vardag som jag inte vill ta semester ifrån, är så mycket värt för mig. Har haft perioder i mitt arbetsliv där jag liksom många andra alltid längtade till helgen, alltid längtade till semester. Såg alltid de övriga dagar endast som transportsträckor som bara var ett måste att ta sig igenom. Så onödigt slöseri på sin egen tid!

Nu och framåt vill jag leva och ha en vardag som jag älskar, oavsett om det är måndag morgon eller fredagkväll. Oavsett om det är mitten av januari eller början av juli. Jag vet att det finns flera än mig som tänker och vill ha sin vardag så. Men, som jag skrev tidigare så är kanske inte allt möjligt över en natt. Det går att planera långsiktigt och ta ett steg i taget för att ta sig dit man vill.

utbildning_frihet_flexibilitet

Klicka på bilden ovan och hämta en 7-dagars video träning om att starta, bygga och vidareutveckla en digital affärsverksamhet. 

Lägg en kommentar på något som du tycker saknas på listan här ovanför!

Ha det så bra
arbeta platsoberoende

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor