Välj en sida

Vakna på rätt sida och starta dagen på bästa möjliga sätt. Känner du igen känslan av att vakna utvilad, när du sovit klart och inte blir väckt av ditt alarm? Att ha gott om tid innan du åker hemifrån och arbetsdagen börjar. En bra start på morgonen gör att resten av dagen kommer att fortsätta på ett bra sätt, eller förutsättningen är så mycket större än att försova sig och jäkta det första du gör.

Just nu läser jag om boken ”The Miracle Morning” av Hal Elrod. Det är säkert två år sedan jag läste boken första gången, och jag startade då med mina morgonrutiner. Nu har det varit sommar och morgonrutiner har väl blivit lite si och så med. Så känner det är dags att läsa om boken, och komma igång med bra rutiner på morgonen.

140902_rallarsor_i_morgonljus

En morgonpromenad innan alla andra är ute, så rofyllt och gott. Att få andas in morgonluften är ett bra sätt att starta upp dagen på tycker jag.

Ta det lugnt och minska på stressen, skapa balans i livet. Hur många är det inte som greppar sin mobil, kollar av meddelanden och scrollar genom sina social media flöde direkt när de vakna på morgonen? Kanske är du en av dem? Ärligt talat så finns de vissa mornar jag gör så också. Men, det gör inte att jag mår bra av det.

140922_morgon

Årstiden när det är dags att frossa i tända ljus på kvällarna. En skön stund med tända ljus före läggdags, är ett sätt att sätta tonen för nästa dag tänker jag. 

En bra morgonstart börjar redan kvällen innan för mig. Att förbereda sig på kvällen för att morgonen efter blir så bra den bara kan. Stänga ner dator i god tid före det är läggdags. Kanske dricka en kopp te, lite tända ljus, en stund att reflektera över dagen som varit och vad som varit bra.

Ett citat som jag gillar är när Hal pratar om vikten av att starta sin dag på bästa sätt;

“How you wake up each day and your morning routine (or lack thereof) dramatically affects your levels of success in every single area of your life. Focused, productive, successful mornings generate focused, productive, successful days — which inevitably create a successful life — in the same way that unfocused, unproductive, and mediocre mornings generate unfocused, unproductive, and mediocre days, and ultimately a mediocre quality of life. By simply changing the way you wake up in the morning, you can transform any area of your life, faster than you ever thought possible.”

S.A.V.E.R.S.

En typisk bra dag för mig startar mellan kl 5-6, då brukar jag vara utvilad och pigg. Det är skönt att kliva upp tidigt på morgonen, det finns då ett lugn som inte riktigt infinner sig på samma sätt framåt 8-9 tiden. Dags att ta mig tillbaka min morgon rutin, med ‘Miracle Morning’ som inspiration.

Principen bakom ‘Miracle Morning’ är S.A.V.E.R.S.

  • S. (Silence): Meditation, reflektion, andas långa djupa andetag, tacksamhets tankar. Att sitta en stund i tystnad och känna en inre fridfullhet som en start på dagen.
  • A. (Affirmations): Affirmera det positiva som du vill ha in i ditt liv, din dag. För att en affirmation ska ge resultat ska den kontinuerligt upprepas.
  • V. (Visualization): En mental repetition av att skapa mental inre bilder av specifika beteenden och resultat som du vill uppnå i livet.
  • E. (Exercise): Morgonpromenad, yoga, stretcha – daglig rörelse stärker dig både psykiskt och fysiskt. Även om det ‘bara’ blir tio minuter, så skapar det en bra vana.
  • R. (Reading): Ta in kunskap genom att lära från experterna. Läsa eller lyssna på iPod, något som stärker dig som person.
  • S. (Scribe): Rensa tankar och känslor genom att skriva, på så sätt renas inte bara sinnet utan tillåter dig även att att titta tillbaka och se de framsteg du gör.

Vissa dagar räcker inte min energi och kraft, eller vill inte lägga för mycket tid på morgon rutinen, eller om jag ev. har sovit lite för länge. Använder i princip aldrig något alarm, utan sover tills jag vaknar, vilket normalt är vid 5-6 tiden. Då kör jag på ”The 6-minute miracle morning”. Det vill säga två minuter per varje del i S.A.V.E.R.S.

Skapa ny vanor tar sin tid. Vissa säger det tar 21 dagar att skapa en ny vana, andra säger 30 dag och vissa säger 90 dagar. Vad som stämmer är jag inte helt säker på. Jag brukar tänka att det tar 90 dagar, och fokuserar utifrån det. Den här veckan kommer jag köra igång, med start fullt ut i morgon. Idag ska jag läsa klart boken ”The Miracle Morning”, kommer att göra alla delarna i S.A.V.E.R.S. fast det inte blev direkt på morgonen.

 

Vad gillar du ‘The Miracle Morning’? Är du villig att starta din egen ‘Miracle Morning’ och börja med bra morgonrutiner som kommer att gynna dig och din business de närmaste 21/30/90 dagarna?

Ha en det gott
morgonstart

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor