Välj en sida

Jag har under en tid mediterat lite till och från, inget regelbundet och inte varje dag. Vilket är något jag vill ha in i min vardag, så för att bli bättre på att få in regelbundenheten i att meditera köpte jag en online kurs på 12 veckor. En vecka idag. I förra veckan såg jag Yoga Girls 30 dagars utmaning,  #yogaeverydamnday Att varje dag i 30 dagar befinna sig på sin yoga matta och öva. Om det är 90 minuters yoga eller 5 minuters meditation, så är oavsett vilket ”godkänt”.

Så eftersom jag hade påbörjat min meditations kurs, tänkte jag att då kan jag utmana mig själv med att lägga upp en bild varje dag på Instagram. Kort skriva lite om och kring min erfarenhet och tankar kring min process. I den här meditations online kursen är det andningsövning, yogaposition och meditation. En sekvens per veckan.

yoga

En vecka har jag fixat, så nu är det bara att fortsätta vidare. Helt lätt är det inte. Andas, sitta stilla och meditera är den del som för mig är lättast. Sedan att komma in i en yoga position, då kämpar min kropp emot. Min kropp är stel och rätt oböjbar kan man säga. Jag får verkligen påminna mig själv om att inte jämföra mig med de personer som övat yoga i åratal. Alla har vi olika förutsättningar, och påminner mig själv om att göra så gott jag kan, och att inte klanka ner på mig själv, när jag inte kan göra yoga övningen lika lätt som yoga instruktören.

Nu var det ju en kurs i meditation som jag köpte, men du pratar en hel del om yoga tänker du kanske. Ja, det är helt rätt. Det var en meditations kurs kom jag köpte. Nu har jag inte läst på och är helt insatt. Men det som yogan och meditation har gemensamt är vikten av att andas, andas på rätt och bästa sätt. Så det är vissa yoga övningar med meditations övningar.

edsviken_svartvit

Ur stillhet, lugn och balans kommer styrka, kraft och energi. Skapa en bild i ditt inre om hur din ideal dag ska se ut, och ta sedan en sak i taget och skapa en vana för det. Det går sällan göra allt på en och samma gång. 

Jag vill utöva meditation och yoga varje dag, som en del av min ideal dag. Så nu har jag kommit igång, och då är det ju bara att fortsätta tänker jag.

Vill du följa mina 30 dagar på yoga mattan hittar du mig på Instagram här. Det handlar för mig mera om att hitta in inre kraft och styrka de här 30 dagarna, än att kunna utföra en ’fin’ yoga position. Men det handlar också om att skapa en bra rutin för välmåendet.

Ha det gott
yoga

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor