Välj en sida

Byte av karriär i medelåldern. Är det en medelålders kris eller ett sökande av en ny riktning i livet? Jag har tänkt en del på vad det är som gör att vissa väljer att ändra livsstil i medelåldern. Sen kan en ändring av karriär och livsstil ske när som helt i livet, vid vilken ålder som helst. Men, idag stannar reflektioner kring byta av karriär i medelåldern.

Många i medelåldern har arbetar i en viss bransch, varit på samma arbete under många år. En överväldigande känsla av frustration, förtvivlan och en önskan att livet ska innehålla något mera. En dag blir känslan och vilja stark över att göra något ’mera’ i livet än att titta på klockan när det blir eftermiddagsfika, vänta på att det ska bli fredag och längtan till fem veckors semester.

När vi startar en karriär finns energin och nyfiken där, hungern att jobba. Efter några år kan en känsla av att vi sitter fast i livet infinna sig.

För min del har jag ändrat inrikting gällande arbete och bransch ett antal gånger. Jag har alltid haft en nyfikenhet att prova och lära mig nya saker. Som anställd har jag som mest jobbat 4 år tror jag, på en och samma arbetsplats. Som egen företager får jag mera utlopp för den kreativ sidan, problemlösning, skapa min dag själv. Och nu har jag även privilegiet att kunna hjälpa andra att göra en förändring i deras liv. Att hjälpa andra att starta en verksamhet helt från början, få befintligt företag att växa online, en bra uppgift som jag gillar.

Jag har varit i situationer där det har varit en typ av överlevnad att byta inrikting på arbetet eller ens  företag. Så jag tror mig känna att det skulle känns helt ok om jag skulle måste ändra inriktning igen. Men, just nu fokuserar jag på att arbeta vidare, och kommer steg för steg närmar mina drömmar för varje dag.

Känner många som just nu gör, eller har gjort en livsstilsförändring under medelåldern. Vissa personer hoppar och kastar sig helt ut i en förändring utan att tänka igenom allt 100 gånger. Men, det kan vara bra att tänka igenom situationen först.

Jag vill dela med mig av några saker som kan vara bra att tänka på innan du hoppar ut i det nya.

change your behaviour

Livsstilsförändring i medelåldern – Hur du lyckas börja om

Ett syfte med att börja om

Det räcker sällan med att bara säga ”Jag vill börja om”. Viktigt att ställa sig själv frågan; ”VARFÖR du vill starta upp något nytt”. Vad du hoppas nystarten ska ge dig.

När svaret på frågan ”VARFÖR” är tydlig, så är det så mycket tydligare och mera uppnåeligt att börja om med en ny bransch, ny karriär.

Lämna det gamla bagaget

Att börja om innebär att börja med ett helt nytt vitt ark, helt oskrivet. Det är svårt för många att glömma och gå vidare både då det gäller karriär och personliga saker. Men för att komma vidare och göra en omstart så gäller det att lämna gammalt bagage.

Ta action

Det fungera aldrig att sitta och vänta på att något ska hända. Du själv behöver göra saker, och vidta vissa åtgärder för att det ska hända saker. Att ta action för att det där nya ska komma in i ditt liv.

Det kan vara allt från ett nytt arbete, eller tanken på att starta ett eget företag, så at det bara vi själva som till 100% har kontrollen över oss själva och vår familj.

Inga dåliga ursäkter

Kom inte med dåliga ursäkter för att inte göra det du behöver göra, egentligen vill göra. För att få en förändring tillstånd så krävs en positiv inställning, hitta sätt att få det att hända. Inte titta på vad som kan hända om saker går fel.

”Ifall om…” och ”Kanske” har aldrig gett bra resultat.

Skapa en action plan

Gör en plan över vart du befinner dig just nu i livet, och vart du vill komma någonstans. Anteckna dina idéer som kan leda till att drömmarna blir verklighet.

Letar du nytta arbete, Vad vill du göra? Letar du nytt företag. Vilken typ av företag vill du ha? Och framför alltid, vilken typ av livsstil vill du ha!

Skapa din harmoni

Starta ett företag online

Som jag tidigare har pratat om så startade jag med affiliate marknadsföring för några år sedan. Min vision och dröm var att kunna arbeta utan att vara knuten till en viss fysisk arbetsplats. Att kunna styra helt över mina arbetstider, och att inte köra flera mil till arbetet och sista i bilköer. Känna en frihet över att styra min vardag, och vara flexibel.

När jag hittade ett företag på internet med online utbildning för online företagare, Six Figure Mentors, så har jag lärt  mig processen att skapa ett lönsamt företag online.

Six Figure Mentors har en utbildning på en väldigt hög nivå och ett mentorsprogram som har utformats för att hjälpa sånna som mig och dig att bryta upp från ett konventionellt sätt att leva på som många av oss har blivit uppfostrade på.

De verktyg och de resurser som finns till hands är utformat på så sätt att det går att starta en ny karriär samtidigt som du har kvar ditt nuvarande arbete tills du har möjlighet att slutligen fatta beslutet att bryta upp från det gamla och helhjärtat arbeta med den nya karriären, ett företag online. Se det som en form av säkerhetslina.

Under en 7dagar period har du tillgång till en videoträningsserie som beskriver exakt hur du kan få hjälp att skapa digitala livsstil, din digitala livsstil. Genom att klicka på bilden nedan kan du registrera dig för videoträningsserien, helt gratis utan förpliktelser.

Klicka på bilden här under där du kan signa upp dig för att få den här 7dagar videoserien. 

work desk for profit onlien business

Klicka på bilden och du kan signa upp dig för att få en 7dagars träningsvideo serie, hur det är att starta en business online.

Samt att du kommer även att få ett mail från mig två gånger i månaden, om du vill. Självklart har du när som helst avregistrera dig från mina utskick.

Livsstilsförändring i medelåldern

Ett karriärbyte, en livsstilsförändring kan vara både berikande och utmanande. Pratar av egen erfarenhet, och för tusentals, miljontals andra människor så det finns ingen anledning att det inte ska fungera för andra också, eller för dig. Klicka på bilden ovan och se vad det kan göra för dig.

Har du själv tankar kring, fundering kring att byta inrikting i livet, en livsstilsförändring. Tveka inte att kontakta mig med dina frågor.

Ha det så gott
livsstilsförändring

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor