Välj en sida

Måste det finnas vetenskapliga bevis på allt för att vi ska tro på det? Generellt sett så har människor i västvärlden stort förtroende till ‘vetenskapliga bevis‘. Det är på något sätt mera trovärdigt och pålitligt. Så finns även det omvända; ”Det är inte vetenskapligt bevisat så det tror jag inte på!”

Vi förutsätter att vetenskap beskriver hur vi uppfattar och betraktar den fysiska världen. Att förklaringar, teorier och bevis byggår på observationer av några procent av den verklighet som vi kan uppfatta med våra fem sinnen. Och när det är möjligt använda mätinstrument. Vetenskap där utvärdering och sammanfattning av slutsater från observationer, mätningar och registreringar från händelser och fenomen i den fysiska världen.

Det som faller utanför ‘ramarna’ av de vetenskapliga bevisen förnekas just på grund av att vi inte kan observera det.

Jag tror att saker kan fungera och få resultat även om det inte finns vetenskapliga bevis på att det verkligen fungerar. Om det fungerar för mig så räcker det för att jag ska tro på. Det finns så många situationer där saker, som inte det gjort studier på och forskning på, verkligen fungerar och gett resultat. Vi är alla olika så, varför kan vi inte få olika resultat i olika situationer.

selftalk

Att tro på oss själva och de förmågor vi har räcker långt, även om nu det inte finns vetenskapliga bevis på att det vi gör och tror på ska fungera.

 

ha det gott
vetenskapliga bevis

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor