Välj en sida

Några sätt för att starta en Business Online

Det finns vissa beprövade sätt att starta upp en online verksamhet, en Business Online. Vissa steg som många har blivit framgångsrika på. Det är mest den egna fantasin och sina egna begränsningar som kan sätta stopp för vad som går att starta upp på internet. Oavsett om du är nybörjare eller rutinerad entreprenör på internet kan du ha nytta av hur det är att driva en verksamhet online.

Hitta ett behov och fyll det

Ett vanligt misstag är att leta efter en produkt först och marknaden i andra hand. För att lättare lyckas är ett bra tips att starta med att hitta marknaden, kunderna först. Att hitta en grupp människor som söker efter en lösning på ett problem, utan att de har hittat lösningen. Genom internet är denna typ av marknadsundersökning lätt.

Gå med och besök olika typer av forum online, läs vilka frågor som personerna där har, vilka problem de vill hitta lösningar på. Genom att göra sökords forskning hittar du de sökord som många personer söker, men som inte har så många konkurrenter.

Besök andra webbplatser, din potentiella konkurrenter och se vad de har att erbjuda. Använd sedan det du har lärt dig och skapa en produkt för en marknad som redan existerar och gör din produkt bättre än konkurrenternas.

Skriv en e-bok / pdf att sälja

 • Väck intresse med en intressant rubrik
 • Beskriv det problem som din produkt/tjänst löser
 • Referera till personer som använt sig av produkten/tjänsten
 • Berätta om produkten/tjänsten och hur den gynnar användaren
 • Gör ett erbjudande
 • Ha en bra garanti
 • Erbjud ett köp

I texten ska fokus ligga på produkten / tjänsten, hur den löser människors problem, eller gör vardagen enklare och lättare. Ge svar i texten utifrån det att läsare ställer frågan ”Vilken nytta är det här för mig?”

Designa och bygg din webbplats

Efter det att du har vet din marknad och produkt, är det dags att designa och bygga webbplatsen. Håll det enkelt och lätt. Du har endast fem sekunder för att fånga någon uppmärksamhet på internet.

Några tips att hålla i minnet;

 • Använd en eller två vanliga typsnitt på vit bakgrund
 • Gör en enkel och tydlig meny, likadan på varje sida
 • Ha ett opt-in erbjudande, så att du kan samla e-postadresser
 • Det ska vara enkelt att slutföra ett ev köp
 • Webbplatsen är som ditt skyltfönster, så gör det tydligt och kundvänligt

Använd sökmotorer att driva trafik till webbplatsen

Pay-per-click, PPC,  är det enklaste sättet för att annonsera och driva trafik till en webbplats. Det finns två fördelar med Pay-per-click jämfört med att vänta att trafik ska komma organiskt till din sajt. För det första så visas annonser med PPC direkt, och för det andra så kan du använda dig av olika sökord, rubriker, priser och säljmetoder.

Förutom det att du får trafik omedelbart till din sida, kan du analysera och se vilka dina bästa sökord som konverterar bäst trafik till sajten.

Kraften i e-post marknadsföring

Genom att bygga en opt-in lista skapas en av de mest värdefulla tillgångar när det gäller en Business Online. Kunder och abonnenter som ger dig tillstånd att skicka e-post, betyder att;

 • du ger bort något som de ber om
 • skapa en långsiktig relation till kunder och abonnenter
 • en billig form av marknadsföring, eftersom den är målinriktad

De som besöker din webbplats och väljer att finnas på din lista är intresserad av det du erbjuder och det bästa verktyget att följa upp kunder är just med e-post marknadsföring.

My Banner
Hämta en kopia av ”List Building” av Stuart Ross, en av mina mentor. Ladda ner och ta del av de tips som finns här

Expertis

Idag använder alla internet till att hitta information. Ge bort information gratis till andra, och det kommer i sin tur skapa mera trafik till din sajt och skapa bättre rakning via sökmotorerna.

Ge bort en del av din expertis kunskap gratis. Skriv artiklar, gör video som andra kommer att ha nytta och glädje av. Jobba på att bli en expertis inom ditt område. Genom att du når nya läsare kommer det över tid bli så att andra länkar till din sajt. Och sökmotorer älskar länkar från relevanta webbplatser, vilket är positivt för din egen rakning.

Ökade inkomster

En viktig del med internet marknadsföring är att utveckla varje kunds värde. Minst 36% av personer som köpt från dig en gång kommer att köpa från dig igen, om du följer upp och har en relation till kunden. Att avsluta det första köpet brukar vara svårast. Att göra en merförsäljning brukar vara lättare.

 • Erbjud produkter som kompletterar det första köpet
 • Utskick av erbjudande vid nästa köp
 • Relaterade produkter på din ”Tack”-sida efter avslutat köp

Att belöna kunder för deras lojalitet skapar större lojalitet.

Allt sker och förändras snabbt på internet. Men det krävs alltid vissa investeringar att skapa en framgångsrik och väl fungerande Business Online. Bygg en stabil grund från dag ett underlättar framtiden som entreprenör på internet.

Video träning att starta en Business Online

lönsamt digitalt företag

Hämta en 7-dagars video träning för att skapa en blomstrande online verksamhet. Titta på de steg som visas i videon och lär dig skapa och bygga en Business Online som arbetar för dig dygnt runt, 24/7. Hämta din video träningen här.

arbeta platsoberoende

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor