Välj en sida

Boss online

Temat från igår fortsätter alltså idag, ”Din egen boss online”. Du som verkligen vill starta eget företag, eller redan har ett men vill växa digitalt. Och göra anspråk på #bossonline, men kanske inte är helt säker på vad vilken kompetens som kan krävas. Att starta sin egna online business kräver inte någon specifikt CV. Det finns dock några grundläggande färdigheter, intresse som skiljer framgångsrika från genomsnittet.

Jag har listat upp några av de färdigeter och kunskaper som jag ser är värdefulla att ha, och att lära sig under resan som Din egen boss online.

arbetar_åt_sig_själv

Personlig utveckling

Det första som egen företagare, behöver investera i är den egna personliga utveckling. Jag vet många som brukar lägga här den delen lite som ett tillägg av viktiga färdighet och kunskaper. Men jag ser det som så att du själv är den viktigaste delen i ditt företag. Att investera i dig själv är prioritet från dag 1.

En smart Boss Online vet att personlig utveckling är absolut nödvändigt om du vill lyckas med din online business.

Hur kan man förbättra den personlig kompetensutveckling? Läs böcker som får dig att växa, umgås med likasinnade framgångsrika entreprenörer, var del av en grupp som värdesätter att arbeta med personlig utveckling, meditera dagligen. Håll dig uppdaterad på vad som händer i din bransch, vilka trender kommer. Prioritera din hälsa och ditt välmående, träna dagligen i någon form, ät för dig hälsosam mat och sov din timmar per natt. Sömn är viktigt även för entreprenörer.

Kommunikation

Det är värdefullt att ha en bra kommunikationsförmåga för alla #dinegenboss, speciellt för den som har en online business. Inte helt lätt alla gånger att kommunicera på nätet. Det nå ut med ditt meddelande i den ”bullriga” miljön som social media ibland kan vara.

Du kan antingen använda dina skriv kunskaper, eller använda de mer visuella kommunikationssätten som bild och video. Kom ihåg att du inte måste vara fullärd från dag 1 när du börjar. Du lär dig och gör förbättringar varje dag.

Grafisk design

För att driva en online business är det viss grafiska färdigheter som är bra att ha, eftersom allt innehåll i en verksamhets online är uppbyggd kring design i någon form.

Det finns en rad bra gratis verktyg som du kan använda dig av, och även design tjänster att köpa utan att behöva ruinera sig.

Leta inspiration från olika webbplatser, bloggar, tidskrifter och Pinterest för att hitta vad du gillar, men också vad du inte gillar. Designen ska spegla dig och ditt varumärke som du bygger upp.

Canva och Fiverr är något jag själv använder mig av, samt Grafhix Creator. 

My Banner
 

Foto

Vissa basfärdigheter i fotografit är ovärderligt för en #dinegenboss som driver en online business. Det finns sajter där du kan köpa bilder eller hämta bilder gratis och använda. Var dock uppmärksam på vilka bilder du får använda kommersiellt och inte.

Vill du bygga ditt egna varumärke seriöst kan det vara bra att känna sig bekväm bakom kameran och kunna ta egna bilder. Styled fotografi är något som används till stor del på olika sociala . plattformer.

Det bästa sättet att ta bra bilder är att fota, fota och fota. Övning ger färdighet som du vet.

 

My Banner
Känn dig fri och registrera dig för mera info om hur du kan bli #dinegenboss online

 

Nu är det dags för mig att gå och träna, jag har valt att ha en PT under en period för att verkligen se till att jag tränar på bästa sätt och stärka upp min kropp. Stark och hel hela dan 🙂 

Ha det så gott
#bossonline

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor