En förändring på gång

Allt har sin tid, och nu är det dags för nya steg för min del. Kanske inte stora jättekliv, men små steg i ny riktning. ”Arbeta platsoberoende”-sidan kommer stängas ner, har inte bestämt datum. Det för att jag ska kunna lägga mera tid på det nya som jag nu jobbar med.

Allt är inte arbete. Det nya som jag jobbar med nu kommer att bli mera av en helhet med enkelhet, business och välmående i fokus. Blir som ‘allt-i-ett’, vilket livet handlar om, eller hur?

Jag återkommer med datum för lansering av den nya sajten när jag har tagit fram en bra dag att lansera sajten på. Hur jag tar fram en bra dag? Jag använder mig av ‘Date Selection’, på vilket sätt jag jobbar med det tänkte jag berätta mera om på den nya sajten 🙂 Så, håll utkik här inom någon dag då jag ska ha ett datum klart.

Vy från dagens arbetsplats

Just nu är jag i mitt hus i norra Jämtland. Jag varvar tid med att arbeta med de nya sajterna och att måla tak, väggar och köksskåp. Igår sken solen från en klarblå himmel, och det var lite svårt att enbart hålla sig inomhus. Idag något gråare väder så det är helt ok att fortsätta arbetet här inne.

 

När jag kom hit i fredagskväll fick jag helt oväntat besök 🙂 Valde att inte bjuda in de tre gästerna som var på tomten, de fick vackert hålla sig där ute.

älg

Ha en underbar fortsättning på dagen

Ung och driven entreprenör | angelia trinidad

Kul att inspireras av onda och drivna entreprenörer. Angela Trinidad, är ung och har skapat en ”Passion Planner”. Jag köpte en Passion Planner för ett par veckor sedan, har tittat på den under en längre tid. Än så länge gillar jag den verkligen, kommer nog ett inlägg om och kring hur jag valt att använda den.

Inspireras av den Angela Trinidad

 

Börja med ditt ‘WHY’

Allt börjar med ditt ”WHY”. Utan svaret på vad ditt WHY är det svårt att nå målen och visionerna.

”Start with why – how great leaders inspire action”
med Simion Sinek

 

Ha en bra kväll

The One thing

lördag_läsa_lyssna

 

‘The One Thing’

Det här boken som jag ska läsa om igen nu i helgen. Behöver verkligen jobba vidare med hur jag använder mina dagar. Just nu är jag på väg tillbaka till att göra sjutton saker på en och samma gång. Jag vet ju att det inte funkar och att det inte blir några vettiga resultat då. Vissa dåliga vanor verkar vara lättare att hålla fast vid än bra och nya vanor.

Vet att jag tipsat om den här boken tidigare. Men, eftersom jag bestämt mig för att läsa igenom den nu i helgen tänkte jag att det kanske är någon fler som kan behöver bli påmind om att just göra en sak i taget 😉

the one thing

 

Lägg gärna en kommentar om du läst boken. Vad du fick med dig från den och om den hjälpt dig i din vardag?!

Ha en bra lördag

Programmera för success

Go fredag! Det är något extra med ljuset tidigt på morgonen nu när våren gör entré. Att vakna tidigt se hur himlen sprakar i färg och att det är ljust! Jag kommer på mig själv många gånger att jag måste påminna själv om att se det där vackra som ofta finns framför näsan. De där sakerna som vi tar så för givet, det finns så mycket vackert att ta tillvara på dagligen.

Det är snart dags att packa kamera väskan en tidig morgon och ge mig ut och fånga den där vackra soluppgångs och det härliga vårljuset. Helt enkelt se det vackra just här och nu. Bli mera observant och ta tillvara på ‘nu’.

En liten inspiration från Carrie Green idag.

 

Njut av dagen och ha det gott

Vad krävs det av mig? | digital inkomst

Vilka erfarenheter och kunskaper krävs det av mig för att ha mitt företag online? Som med allt nytt som vi ska göra behöver vi lära oss det från grunden. Om det är att springa ett marathon, skriva en bok, bygga ett hus eller arbeta med sitt företag digitalt, oavsett vilket behöver kunna grunderna för att sedan bli riktigt bra på det det nya vi vill lära oss.

Jag sa för flera år sedan att jag aldrig skulle arbeta med något där jag var tvingad att använda en dator. Det var när jag gick en kurs i MS-dos, då på 80-talet, och för mig tog det över en halvtimma att bara logga in på min dator. Men, idag är just en dator mitt främsta arbetsredskap som för så många andra

När vi ska lära oss en ny färdighet är det smart att ta kunna lära sig från de personer som själva lyckats bra med det vi själva vill uppnå. Så, om vi tittar närmare på att arbeta med sitt företag digitalt så kan det vara lite av okänd mark för många. Eller kanske du arbetar på ett visst sätt idag, men vill bli bättre och öka på din kunskap om att arbeta mera digitalt.

Idéer och råd hur du kan ta ditt företagande några steg framåt digitalt. Stuart Ross, en av mina mentorer, pratar om idéer och exempel på att skapa en digital inkomst. 

Passion och styrkor

För mig handlar ett digital företagande mycket om att använda sin egen passion och sina styrkor in i sitt företagande. Att sitta och lära sig digital marknadsföring är kanske inte det mest spännande. Men när jag kan omvandla de kunskaperna till att nå ut med vad jag älskar att göra, min egen passion för något då blir helt plötsligt den digitala marknadsföringen så mycket verklig.

Så mitt tips idag till dig som sitter med en idé och en stor passion i livet, ta ett steg redan idag till att  förverkliga det. Vänta inte till en annan dag, när barnen blivit vuxna, tills du har flyttat, tills du har hunnit…. nu vad det kan vara.

Klicka på länken här och jag skickar dig en video serie tillsammans med Stuart här ovan där du får en inblick hur det faktiskt går att ta sin passion till den digitala världen och bygga en business online.

”A Business You Love” ta det du älskar att göra till ett digitalt företag.

passion to business

Ha det gott

Stad eller landsbygd?

När jag var ute och körde bil imorse lyssnade jag på ett avsnitt av ”En Underbar Pod med Clara och Erica” med ämnet ”Stad eller landsbygd?”. Är landsbygden bättre än staden, eller är staden bättre än landsbygden att bo, arbeta och leva i? I avsnittet diskuterade man Claras syn på att bo på landet och vad skulle Erica välja om hon var nöd och tvungen att välja.

Personligen blir jag rätt trött och irriterad ibland över att många personer generaliseras så mycket. Att glorifiera att där de själva bor är det absolut det bästa. Och de som lever i det motsatta har helt fel, och att nedvärderar de som valt att bo på i det motsatta än de själva.

Personer som bor på landet har många gånger en stark åsikt om hur hemskt och farligt det är att bo i en stor stad. Personer i staden tror många gånger att bo på landet innebär att det är inskränkt och tråkigt.

Oavsett så har många en åsikt utan att egentligen veta hur det på riktigt är att bo på i det motsatt än vart de själva lever sitt liv.

Clara i ”En Underbar Pod med Clara och Erica” får vissa kommentarer i sin blogg att hon förskönar livet på landet, att personer som irriterar sig över att Clara och hennes åsikter om att hon föredrar landet. Att läsare mår dåligt över att läsa om hennes liv. Men, om jag irriterar mig över någons åsikt i deras blogg, är det ju mitt val och ansvar att helt enkelt låta bli att läsa och sluta att följa. 

 

mitt digitala hem

Utsikt från mitt hem som storstadsbo

 

Sen tänker jag i nästa steg, vad är landsbygd? Är det 5 mil utanför en stadsgräns eller är det 30 mil till närmaste stad? Men det kanske är en annan fråga.

Jag är uppvuxen och bott till stor del i norra Jämtland, med närmare 30 mil till Östersund. Sedan början av 2001 lever jag i Stockholm.

Kan ibland få frågan när jag är på besök i Jämtland, om/när jag kommer att flytta hem. Hem, tänker jag, men jag bor ju hemma?! Frågan känns konstig för mig.

För mig är hem där jag bor just här och nu. Sen kan jag även känna mig hemma på en rad olika plaster som tilltalar mig utan att jag för den skull bor där permanent.

Oavsett vart vi bor, så har ett val gjorts till varför vi bor där vi bor. Ett val som grundats på värderingar, arbete, intressen eller kärleken till sin partner, en miljö. Val som är bäst just nu för varje individ. Det jag inte förstår är varför så många personer, på ett sätt ser ner på andra som inte gör samma val som de själva?

Varför skulle det vara bättre för ‘alla’ att på landsbygden? Eller varför borde ‘alla’ bo i storstan? Kanske sticker jag ut haken liten, men ibland får jag uppfattningen om att det helt enkelt okunskap och oviljan att se och ha en förståelse för de som väljer att bo på ett annat sätt än de själva.

 

landsbygd

Yv från då jag var landsbygdsbo

 

Kan tänka ibland hur det skulle se ut om ”alla” under ett par år i sitt liv valde att bo i det motsatta? Det vill säga storstadsbon flytta ut på landsbygden och på nära håll se och uppleva alla de fördelar som finns med att bo ute på landet. Att landsbygds personen bodde i staden och kunde ta del av det utbud som finns i en stad under en period.

Som jag ser det finns det en rad fördelar att bo på landet, och det finns en hel hög med fördelar att på i en stad. Likväl som det finns nackdelar på båda ställena. Det handlar om vad som varje personer värderar i sitt liv, vilka intressen som finns osv.

Vi har alla ett eget val att göra, över vart vi väljer att leva, bo och arbeta. Gläds över att du har möjligheten till att bo där du trivs som bäst. Men låt dig också glädjas över att andra har samma valmöjlighet i livet, oavsett vad de väljer!

Allt är inte hugget i sten. Det går faktiskt att ändra sig och flytta om vi vill det 🙂

Känner att det är ett så himla stort ämne landsbygd eller stad…. det finns så mycket att säga kring det.

 

Vart lever du idag? Landsbygd eller stad? Trivs, mår gott eller utrivs, ogillar där du bor? Vad värderar du högst i valet landsbygd eller stad?

Lägg en kommentar, det är så intressant att höra hur vi alla tänker och värderar.

 

digitalt entreprenörskap_frihet o flexibilitet_75

Klicka på länken här eller bilden ovan under om du vill se möjligheten till skapa en Business Online utifrån det du älskar. Oavsett om du älskar att på i staden eller på landet.

Vill du veta mera hur det är att starta en business online. hur jag valt att arbeta helt oberoende av vart jag befinner. Maila då mig så kan vi boka ett möte via Skype.

Dela gärna inlägget till någon som vill arbeta och ha en frihet och flexibilitet i sitt liv, oavsett vart de bor.

 

Må gott där du befinner dig – det är det som är viktigt

Stärkande tisdags tankar

Lite stärkande tanker en tisdag i mars. Jag behöver själv lite stärkande tankar emellanåt och är övertyg om att det är flera med mig som behöver det. Kanske inte idag, men då finns de kvar till en annan dag.

Värdera tiden
Vissa dagar kan vara fylld till bredden av möten, uppgifter och tider att pass. Det är många som har det så varje dag.

Jag har omvärderat mycket under senaste åren, och har inte som mål längre att vara produktiv varje minut och göra något ”nyttigt”. I tanken vet jag ju att genom ta paus under dagen gör att jag blir mera balanserad. Sen att veta och göra är inte alltid samma sak.

blomma

 

Mata tanken med självkänsla
”Skönhet kommer inifrån” och ”Insidan som räknas” två klyschor som stämmer så väl. Oavsett om det gäller träning, företagande, relationer eller oss själva, så är inställningen till mig själv som alltid avgör hur lycklig jag känner mig.

Det handlar inte om vad som jag presterat under dagen egentligen för om jag är lycklig eller ej. Det är hur jag väljer att arbeta med självkänslan. Att jobba med att tycka om mig själv i alla lägen.

Matcha tanken med det du gör
Tidigare har jag ofta varit hård mot mig själv . Men allteftersom har jag lärt mig att lyssna på kroppens signaler. Kroppen är duktig på att berätta för oss när vi befinner oss i situationer som inte är bra för oss.

Våga lita på kroppens signaler istället för att allt ska vara ristat i sten, och måste prestera allt just idag.

3 saker du gillar hos dig själv
Att innan det är dags för att sova skriva ner 3 saker som du gillar hos dig själv. Något kul som du gjort under dagen.

Vad som varit viktigt, vad som fått dig att växa en bit. Se det lilla vackra i allt det stora som omger dig.

thangful for what you have_2

Det är inte slöseri med tid när du väljer att ta en långsam vårpromenad, istället för att rusa fram och bli stressad. Se det som en investering i dig själv. Du kommer på lång sikt må så mycket bättre.

 

Ha det gott

Komma ikapp dag

Vissa dagar gäller det att bara komma ikapp. Ta itu med saker som ligger och är oklara, komma en bit närmare mål. Idag är en sån dag. För mig är de här komma ikapp dagarna lite som att jag inte arbetar på riktigt. Uppgifter blir klara, men jag känner ändå det som att jag inte jobbar. Undrar varför det känns så?

Blir frustrerad över när det hänger oklara saker över mig. Samtidigt är det en ständig läxa att lära sig att det aldrig liksom att bli helt färdig med alla saker vid en tidpunkt. Det kommer upp saker hela tiden, eller så kommer jag på nya idéer som genererar nya saker att ta itu med.

Det blir ju aldrig långtråkigt och enformigt på så sätt 🙂

thangful for what you have_2

Att stanna fokuserad och göra ‘tråkiga’ uppgifter när tankarna snurrar runt med nya och ‘roliga’ idéer en utmaning vill jag lova… 🙂

 

Ha det gott

Välkommen

Kul att du hittat hit till mig, Karin och  ”Arbeta Platsoberoende. En plats att hitta inspiration och motivation att skapa en livsstil med frihet och flexibilitet, ett digitalt entreprenörskap.

Här blandas råd, strategier, tips med egna erfarenheter att starta och driva eller vidareutveckla en befintlig verksamhet på internet. Vi hjälper dig på vägen.

Här kan du läsa mera om mig och på vilket sätt bloggen kan vara värdefull och användbar. Vi kan alla ta steget till att göra en livsstilsförändring, liten som stor.

karin_sundquist

 

 

 

 

Känn dig varmt välkommen
arbeta platsoberoende

Utmärkelser

40 Inspiratoerer foer entreprenoerer

Skapa en lönsam verksamhet på internet

My Banner
 

My Banner

Instagram

@richerlifeforyou

@karinsundquist_

Medlem i Better Bloggers

sidan för blogg inlägg

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor