Stad eller landsbygd?

När jag var ute och körde bil imorse lyssnade jag på ett avsnitt av ”En Underbar Pod med Clara och Erica” med ämnet ”Stad eller landsbygd?”. Är landsbygden bättre än staden, eller är staden bättre än landsbygden att bo, arbeta och leva i? I avsnittet diskuterade man Claras syn på att bo på landet och vad skulle Erica välja om hon var nöd och tvungen att välja.

Personligen blir jag rätt trött och irriterad ibland över att många personer generaliseras så mycket. Att glorifiera att där de själva bor är det absolut det bästa. Och de som lever i det motsatta har helt fel, och att nedvärderar de som valt att bo på i det motsatta än de själva.

Personer som bor på landet har många gånger en stark åsikt om hur hemskt och farligt det är att bo i en stor stad. Personer i staden tror många gånger att bo på landet innebär att det är inskränkt och tråkigt.

Oavsett så har många en åsikt utan att egentligen veta hur det på riktigt är att bo på i det motsatt än vart de själva lever sitt liv.

Clara i ”En Underbar Pod med Clara och Erica” får vissa kommentarer i sin blogg att hon förskönar livet på landet, att personer som irriterar sig över att Clara och hennes åsikter om att hon föredrar landet. Att läsare mår dåligt över att läsa om hennes liv. Men, om jag irriterar mig över någons åsikt i deras blogg, är det ju mitt val och ansvar att helt enkelt låta bli att läsa och sluta att följa. 

 

mitt digitala hem

Utsikt från mitt hem som storstadsbo

 

Sen tänker jag i nästa steg, vad är landsbygd? Är det 5 mil utanför en stadsgräns eller är det 30 mil till närmaste stad? Men det kanske är en annan fråga.

Jag är uppvuxen och bott till stor del i norra Jämtland, med närmare 30 mil till Östersund. Sedan början av 2001 lever jag i Stockholm.

Kan ibland få frågan när jag är på besök i Jämtland, om/när jag kommer att flytta hem. Hem, tänker jag, men jag bor ju hemma?! Frågan känns konstig för mig.

För mig är hem där jag bor just här och nu. Sen kan jag även känna mig hemma på en rad olika plaster som tilltalar mig utan att jag för den skull bor där permanent.

Oavsett vart vi bor, så har ett val gjorts till varför vi bor där vi bor. Ett val som grundats på värderingar, arbete, intressen eller kärleken till sin partner, en miljö. Val som är bäst just nu för varje individ. Det jag inte förstår är varför så många personer, på ett sätt ser ner på andra som inte gör samma val som de själva?

Varför skulle det vara bättre för ‘alla’ att på landsbygden? Eller varför borde ‘alla’ bo i storstan? Kanske sticker jag ut haken liten, men ibland får jag uppfattningen om att det helt enkelt okunskap och oviljan att se och ha en förståelse för de som väljer att bo på ett annat sätt än de själva.

 

landsbygd

Yv från då jag var landsbygdsbo

 

Kan tänka ibland hur det skulle se ut om ”alla” under ett par år i sitt liv valde att bo i det motsatta? Det vill säga storstadsbon flytta ut på landsbygden och på nära håll se och uppleva alla de fördelar som finns med att bo ute på landet. Att landsbygds personen bodde i staden och kunde ta del av det utbud som finns i en stad under en period.

Som jag ser det finns det en rad fördelar att bo på landet, och det finns en hel hög med fördelar att på i en stad. Likväl som det finns nackdelar på båda ställena. Det handlar om vad som varje personer värderar i sitt liv, vilka intressen som finns osv.

Vi har alla ett eget val att göra, över vart vi väljer att leva, bo och arbeta. Gläds över att du har möjligheten till att bo där du trivs som bäst. Men låt dig också glädjas över att andra har samma valmöjlighet i livet, oavsett vad de väljer!

Allt är inte hugget i sten. Det går faktiskt att ändra sig och flytta om vi vill det 🙂

Känner att det är ett så himla stort ämne landsbygd eller stad…. det finns så mycket att säga kring det.

 

Vart lever du idag? Landsbygd eller stad? Trivs, mår gott eller utrivs, ogillar där du bor? Vad värderar du högst i valet landsbygd eller stad?

Lägg en kommentar, det är så intressant att höra hur vi alla tänker och värderar.

 

digitalt entreprenörskap_frihet o flexibilitet_75

Klicka på länken här eller bilden ovan under om du vill se möjligheten till skapa en Business Online utifrån det du älskar. Oavsett om du älskar att på i staden eller på landet.

Vill du veta mera hur det är att starta en business online. hur jag valt att arbeta helt oberoende av vart jag befinner. Maila då mig så kan vi boka ett möte via Skype.

Dela gärna inlägget till någon som vill arbeta och ha en frihet och flexibilitet i sitt liv, oavsett vart de bor.

 

Må gott där du befinner dig – det är det som är viktigt

Stärkande tisdags tankar

Lite stärkande tanker en tisdag i mars. Jag behöver själv lite stärkande tankar emellanåt och är övertyg om att det är flera med mig som behöver det. Kanske inte idag, men då finns de kvar till en annan dag.

Värdera tiden
Vissa dagar kan vara fylld till bredden av möten, uppgifter och tider att pass. Det är många som har det så varje dag.

Jag har omvärderat mycket under senaste åren, och har inte som mål längre att vara produktiv varje minut och göra något ”nyttigt”. I tanken vet jag ju att genom ta paus under dagen gör att jag blir mera balanserad. Sen att veta och göra är inte alltid samma sak.

blomma

 

Mata tanken med självkänsla
”Skönhet kommer inifrån” och ”Insidan som räknas” två klyschor som stämmer så väl. Oavsett om det gäller träning, företagande, relationer eller oss själva, så är inställningen till mig själv som alltid avgör hur lycklig jag känner mig.

Det handlar inte om vad som jag presterat under dagen egentligen för om jag är lycklig eller ej. Det är hur jag väljer att arbeta med självkänslan. Att jobba med att tycka om mig själv i alla lägen.

Matcha tanken med det du gör
Tidigare har jag ofta varit hård mot mig själv . Men allteftersom har jag lärt mig att lyssna på kroppens signaler. Kroppen är duktig på att berätta för oss när vi befinner oss i situationer som inte är bra för oss.

Våga lita på kroppens signaler istället för att allt ska vara ristat i sten, och måste prestera allt just idag.

3 saker du gillar hos dig själv
Att innan det är dags för att sova skriva ner 3 saker som du gillar hos dig själv. Något kul som du gjort under dagen.

Vad som varit viktigt, vad som fått dig att växa en bit. Se det lilla vackra i allt det stora som omger dig.

thangful for what you have_2

Det är inte slöseri med tid när du väljer att ta en långsam vårpromenad, istället för att rusa fram och bli stressad. Se det som en investering i dig själv. Du kommer på lång sikt må så mycket bättre.

 

Ha det gott

Komma ikapp dag

Vissa dagar gäller det att bara komma ikapp. Ta itu med saker som ligger och är oklara, komma en bit närmare mål. Idag är en sån dag. För mig är de här komma ikapp dagarna lite som att jag inte arbetar på riktigt. Uppgifter blir klara, men jag känner ändå det som att jag inte jobbar. Undrar varför det känns så?

Blir frustrerad över när det hänger oklara saker över mig. Samtidigt är det en ständig läxa att lära sig att det aldrig liksom att bli helt färdig med alla saker vid en tidpunkt. Det kommer upp saker hela tiden, eller så kommer jag på nya idéer som genererar nya saker att ta itu med.

Det blir ju aldrig långtråkigt och enformigt på så sätt 🙂

thangful for what you have_2

Att stanna fokuserad och göra ‘tråkiga’ uppgifter när tankarna snurrar runt med nya och ‘roliga’ idéer en utmaning vill jag lova… 🙂

 

Ha det gott

Produktiv vecka

Söndag eftermiddag och nästa veckas planering är klar. Jag gillar att sätta mig ner på söndag eftermiddag eller kväll och gå igenom kommande vecka. Det är tryggt att ha kontroll över veckans aktiviteter och vilka uppgifter som är prioritet.

Det gäller att hitta sitt eget sätt att planera, så det fungerar för dig. Det finns mängder av tips och trix därute. och det går inte att använda sig av alla. Framgångsrika personer håller sig de vanor som ger bäst resultat. Det gäller att fokusera på rätt sak vid rätt tidpunkt.

stay focused

5 sätt att få mera gjort under veckan

 

Starta dagen fokuserad

Det är svårt att vara koncentrera sig och vara produktiv om du ständigt blir distraherad. Att starta dagen fokuserad kan handla om att meditera, visualisera, träning i någon form. Genom att vara fokuserad och ha ett organiserat sinne är det lättare att få uppgifterna gjorda.

Ett bra sätt att behålla fokus är att sitta bekvämt vid skrivbordet. Samt att inte ha ha framme saker som inte hör till den arbetsuppgift som ska fokuseras på.

Bemästra din tid – Bemästra ditt liv

Den mest värdefulla tillgången vi har i vårt arbete är tid. Du har i genomsnitt 2 400 minuter varje vecka. Tid kan varken sparas eller återvändas. Du kan uppnå mycket under en vecka om du vet vad du ska göra varje timma under din arbetsdag / arbetsvecka.

Avsätt tid för varje specifik uppgift du behöver ha gjort varje dag. De dagliga uppgifterna ska vara realistiska, uppnåeliga och tidsbundna. Tidsbegränsningen gör dig mera fokuserad och effektiv.

Det finns appar som kan hjälpa dig att fokusera under viss tid och ta paus regelbundet. Jag brukar jobba i 50 minuter och paus i 10 minuter. Rörelse av viktigt att lägga in regelbundet under dagen. Vi behöver korta pauser för återhämtning, för att orka alla uppgifter under dagen.

En sak i taget

Att göra klart en sak i taget, att fokusera på en sak gör att uppgifterna lättare och snabbare blir klara. Öva på att bli bättre och bättre på att hantera en uppgift i taget. Det är en ständig påminnelse till mig själv! Jag har kvar en dålig gammal vana att ständigt vara beredd på att ”släcka bränder” dagligen. 

När något nytt har fått vår uppmärksamhet som inte finns på dagens lista att göra, så om du kan delegera gör det, annars ha som vanan att tar det under två minuter gör det på en gång. Annars schemalägga det en annan dag.

Veckouppgifter

Veckouppgifterna ska vara en del uppgift av de stora målen. Att koppla små åtgärder till större mål ska göra att vi har lättare för att fokusera och få saker klara.

Så även de lite tråkigare uppgifterna har sin funktion att fylla.

Fokus på en sak varje dag

Planera nästa dag kvällen före.

När du har mycket att göra kommer troligen inte alla uppgifter bli färdiga under dagen. Börja arbetsdagen med den uppgift som är viktigast först.

Hitta din mest produktiva tid under arbetsdagen till den ‘svåraste’, eller kanske tråkigaste uppgiften.

Hoppas du får en bra och produktiv vecka 🙂

Lördag Boktips

Boktips dag idag

lördag_läsa_lyssna

 

Som du säkert tidigare har läst så fokuserar jag mycket just nu på att skapa bra vanor som gynnar mig personligen och min business. Som för många så är det inte alltid lätt att hålla fast vid en ny, och ovan vana. Även om vi vet att den där nya vanan kommer att vara bra, kan det ta emot att utföra den regelbundet och varje dag.

Vanan att läsa något dagligen är för mig inte så svårt, det är nog inte många dagar som jag missar det faktiskt. Att läsa något varje dag som jag lär mig något av, som får mig att se på saker nytt sätt, få nya insikter.

motivation_habit

”Munken som sålde sin Ferrari”

munken som sålde sin ferrariEn gammal favorit är ”Munken som sålde sin Ferrari” av Robin Sharma. Om den arroganta värsting till stjärnadvokat, som lever hetsikt liv och får en hjärtinfarkt. En fängslande och underhållande skildring av en inre och yttre resa. Där det österländska möter det västerländska.

Har du inte läst den, läs den. Har du läst den, kanske dags att läsa om den igen 🙂

 

 

 

Ha nu en god lördag och läs en god bok

Små stunder av kreativitet | mandala

Göra något litet kreativt varje dag. Ja, jag försöker sträva efter det även om tiden kanske inte räcker till alla dagar. Jag tror det är bra för en själv att göra lite olika saker. För mig under de senaste veckorna har jag tagit mig små stunder med min iPad och skapat mandalas. Avkopplande och lite meditativt har de stunderna blivit för mig. Inser att de har blivit ett viktigt inslag i min dag.

  
Avslutar ofta dagen med en stunds skapande på min iPad, eller med papper och penna går minst lika bra att rita en mandala. Har du en iPad vill jag tipsa dig om att ladda ner Amaziograph, där går det att vara kreativ och leka många stunder 🙂

 

Igår gick min dag verkligen på halvfart, så nu idag får jag försöka ta igen och slutföra det som skulle ha varit gjort igår. Har en känsla av att hålla på bli sjuk finns. Så min bästa medicin är att sova och vila, vilket var vad jag gjorde mest hela dagen igår… håller tummarna att det hjälpte!

 

Ha en bra fortsatt fredag

Boss online | #bossonline

Boss online

Temat från igår fortsätter alltså idag, ”Din egen boss online”. Du som verkligen vill starta eget företag, eller redan har ett men vill växa digitalt. Och göra anspråk på #bossonline, men kanske inte är helt säker på vad vilken kompetens som kan krävas. Att starta sin egna online business kräver inte någon specifikt CV. Det finns dock några grundläggande färdigheter, intresse som skiljer framgångsrika från genomsnittet.

Jag har listat upp några av de färdigeter och kunskaper som jag ser är värdefulla att ha, och att lära sig under resan som Din egen boss online.

arbetar_åt_sig_själv

Personlig utveckling

Det första som egen företagare, behöver investera i är den egna personliga utveckling. Jag vet många som brukar lägga här den delen lite som ett tillägg av viktiga färdighet och kunskaper. Men jag ser det som så att du själv är den viktigaste delen i ditt företag. Att investera i dig själv är prioritet från dag 1.

En smart Boss Online vet att personlig utveckling är absolut nödvändigt om du vill lyckas med din online business.

Hur kan man förbättra den personlig kompetensutveckling? Läs böcker som får dig att växa, umgås med likasinnade framgångsrika entreprenörer, var del av en grupp som värdesätter att arbeta med personlig utveckling, meditera dagligen. Håll dig uppdaterad på vad som händer i din bransch, vilka trender kommer. Prioritera din hälsa och ditt välmående, träna dagligen i någon form, ät för dig hälsosam mat och sov din timmar per natt. Sömn är viktigt även för entreprenörer.

Kommunikation

Det är värdefullt att ha en bra kommunikationsförmåga för alla #dinegenboss, speciellt för den som har en online business. Inte helt lätt alla gånger att kommunicera på nätet. Det nå ut med ditt meddelande i den ”bullriga” miljön som social media ibland kan vara.

Du kan antingen använda dina skriv kunskaper, eller använda de mer visuella kommunikationssätten som bild och video. Kom ihåg att du inte måste vara fullärd från dag 1 när du börjar. Du lär dig och gör förbättringar varje dag.

Grafisk design

För att driva en online business är det viss grafiska färdigheter som är bra att ha, eftersom allt innehåll i en verksamhets online är uppbyggd kring design i någon form.

Det finns en rad bra gratis verktyg som du kan använda dig av, och även design tjänster att köpa utan att behöva ruinera sig.

Leta inspiration från olika webbplatser, bloggar, tidskrifter och Pinterest för att hitta vad du gillar, men också vad du inte gillar. Designen ska spegla dig och ditt varumärke som du bygger upp.

Canva och Fiverr är något jag själv använder mig av, samt Grafhix Creator. 

My Banner
 

Foto

Vissa basfärdigheter i fotografit är ovärderligt för en #dinegenboss som driver en online business. Det finns sajter där du kan köpa bilder eller hämta bilder gratis och använda. Var dock uppmärksam på vilka bilder du får använda kommersiellt och inte.

Vill du bygga ditt egna varumärke seriöst kan det vara bra att känna sig bekväm bakom kameran och kunna ta egna bilder. Styled fotografi är något som används till stor del på olika sociala . plattformer.

Det bästa sättet att ta bra bilder är att fota, fota och fota. Övning ger färdighet som du vet.

 

My Banner
Känn dig fri och registrera dig för mera info om hur du kan bli #dinegenboss online

 

Nu är det dags för mig att gå och träna, jag har valt att ha en PT under en period för att verkligen se till att jag tränar på bästa sätt och stärka upp min kropp. Stark och hel hela dan 🙂 

Ha det så gott

Vara sin egen boss

Vara sin egen boss

Jag har varit min egen boss i mer eller mindre de senaste 25 åren. I olika branscher, i olika företagsformer, ute på landsbygden och i stora staden. Vanligtvis som företagare så tjänar du per timma, dvs din inkomst beror på hur många timmar du jobbar. Och vanligtvis måste du befinna dig på en specifik plats för att arbetes ska kunna utföras.

Själv kom jag i en situation för ett antal år sedan när jag började värdera om saker i livet, och se på saker på ett nytt sätt. Jag satte mig ner och gjorde en lista över saker jag inte ville ha kvar i min vardag och som företagare.

Kan säga att det var en hel del om gick bort. Saker, situationer, relationer som jag kom till insikt över att de faktiskt inte gynnade mig och som fick mig att må bra.

När det var tydligt för mig vad jag inte ville ha kvar, så blev det för mig så mycket lättare att se vad jag verkligen ville ta in i livet och vardagen istället. Jag var helt klar över att jag skulle fortsätta att vara min egen chef i någon form. Det blev också snabbt tydligt att jag sätter stort värde på friheten över att ha möjligheten att kunna arbeta oberoende vart jag skulle bo och leva i framtiden.

I samma veva dök en Facebook annons upp med möjlighet att arbeta online, vilket jag nappade på. En av anledningarna till att jag fastnade för just den annonsen, var efter ett samtal där jag fick höra att detta kräver ett jobb för att lyckas. Hade sett en hel del annonser där ‘jobba 10 minuter per dag och tjäna massor av pengar’, vilket för mig inte var seriöst.

För oavsett vad vi arbetar med så krävs det att vi utför vissa uppgifter, även ett arbete online kräver en arbetsinsats på mer än 10 minuter per dag.

work desk for profit onlien business

Klicka på bilden och få mera information om vad som finns i Six Figure Mentors utbildning om digital marknadsföring

Sin egen Online Business Boss

Synas och finnas online är mer eller mindre ett måste om du har ett företag idag. Jag tycker det är så fascinerande och intressant att se hur den digital utveckling går. Se och lära mig alla smarta saker som den digitala världen ger företagare.

Jag har känner så många världen över som har skapat sin egna framgångs saga genom att skapa en online business utifrån en passion i livet. Det finns liksom inga begränsningar för en business online

– ”Men, jag har inte de kunskaper som jag behöver för en online business!”. Det är något jag brukar få höra när jag pratar om att starta, eller ta sin nuvarande företag mera online och arbeta digitalt.

Att uppfinna hjulet själv är inte lätt, och inget som någon behöver göra idag. Jag arbetar som affiliate i Six Figure Mentors. Förutom en världsledande utbildnings portal i digital marknadsföring, ett affiliate system med High-Ticket så är det en helt suverän medlems portal där mycket fokus läggs på personligt växande och ‘rätt’ mindset.

Allt passar inte alla, så är det. För att ta reda på om du skulle ha nytta och användning av det som Six Figure Mentors har i form av utbildning och affiliate så kan du här hämta hem en video serie där mycket information finns.

My Banner
 

Du kan även alltid ta kontakt med mig så bokar vi ett Skype-möte om du har funderingar och tankar kring en online business, starta nytt eller ta en befintligt företag mera online.

 

Ha det så gott

Att veta gör ingen skillnad

Att veta gör ingen skillnad

Att ha kunskap och att veta saker utan att använda kunskap kommer aldrig att göra någon skillnad. Vill du ha en förändring, gå ner i vikt, byta arbeta eller ha en förändring i en relation gäller det att ta stegen och omvandla kunskap till handling.När vi vill skapa nya förutsättningar, skapa nya vanor, göra en livsstilsförändring räcker det inte med att fortsätta säga samma sak som vi alltid gjort.

Om det är en viktnedgång som vi strävar efter, räcker det inte att äta samma mat som vi ”alltid” gjort, inte träna och motionera. Det gäller att äta på ett nytt sätt och träna regelbundet.

När det gäller att byta arbeta räcker det inte med att vilja byta, det krävs aktiva handlingar för att hitta drömjobbet, eller skapa det själv!

Vi kan vara hur duktiga som helst på att veta saker, men om vi omsätter kunskapen till handling och använda kunskapen så är den inte värd något.

Inte fastna 

Det kan vara lätt att fastna i utbildningsstadiet – ”jag måste lära mig mera innan jag kan……” Att fastna i de tankegångarna är ett supereffektivt sätt till prokrastinering, att skjuta upp saker. Det är lätt att tro att vi  måste kunna allt till 150% innan vi börjar, innan vi tar första steget.

Men, ju längre vi skjuter upp desto svårare är det att komma igång. Så göm dig inte bakom att du måste lära dig mera innan du kan börja. Oavsett om det nu är att gå ner i vikt, börja träna, byta arbete, skapa ditt eget drömjobb…….

Ta ett första litet kliv idag, oavsett hur litet det steget är . Vi vet och kan mera än vi tror många gånger.

awesome

 

Vad har du skjutit upp länge som du vet med dig vore bra för dig att göra? Varför inte ta ett steg till att börja just idag 😉

 

ha det så gott

p;

Nya vanor

Att skapa nya, och bättre vanor, är inte alltid så enkelt och lätt. Många gånger vet du att det är bättre att göra på ett annat sätt än så som du gör idag. Men, faller tillbaka till gamla och invanda, det känns tryggast så. Det sägs att vi måste göra en nya vanan i 90 dagar (ja, vissa studier säger 20 dagar…) för att det nya ska just vara en ny vana.

”Fokus i 100 dagar”

Om du läste mitt inlägg 1 mars så kanske du kommer ihåg att jag hade bestämt mig för en utmaning där jag i 100 dagar skulle hålla mig till vissa dagliga saker. Du kan läsa inlägger här.

Har jag lyckats hittills med min utmaning? Nix.

Kommer jag ge upp och strunta i min utmaning ”Fokus i 100 dagar”. Nix.

Jag tror inte att jag är helt ensam om att sätta upp planer med en god intention att skapa nya vanor, göra saker på ett nytt sätt, och inte lyckas från dag ett. Utan det är lite som att lära sig cykla, vi måste öva, träna och inte ge upp om vi inte lyckas direkt.

Så jag gör så gott jag kan varje dag för att skapa de där rutiner som jag är övertygad om att det är bra att ha i min vardag. Så viktigt att inte ge upp och att inte vara för hård mot sig själv när vi inte uppnår målet på en gång. Det är ok att det tar tid, det är ok att komma på en liten sidoväg – Bara vi kommer tillbaka och kommer in i rätt riktning igen.

love monday

Måndag är alltid lite av en ‘starta-på-nytt-dag’. Komma igen och börja om dagen… 😉 Hålla sig planen, att köra i rätt riktning så tänker jag idag.

Vad är ditt bästa tips att hålla i en bra vanan?

ha en bra start på veckan

Välkommen

Kul att du hittat hit till mig, Karin och  ”Arbeta Platsoberoende. En plats att hitta inspiration och motivation att skapa en livsstil med frihet och flexibilitet, ett digitalt entreprenörskap.

Här blandas råd, strategier, tips med egna erfarenheter att starta och driva eller vidareutveckla en befintlig verksamhet på internet. Vi hjälper dig på vägen.

Här kan du läsa mera om mig och på vilket sätt bloggen kan vara värdefull och användbar. Vi kan alla ta steget till att göra en livsstilsförändring, liten som stor.

karin_sundquist

 

 

 

 

Känn dig varmt välkommen
arbeta platsoberoende

Utmärkelser

40 Inspiratoerer foer entreprenoerer

Skapa en lönsam verksamhet på internet

My Banner
 

My Banner

Instagram

@richerlifeforyou

@karinsundquist_

Medlem i Better Bloggers

sidan för blogg inlägg

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor