Välj en sida

Välja ett ”vanligt” arbete, eller ett arbete utanför boxen? Vad händer då vi väljer ett lite mera otraditionellt sätt att arbeta och leva på?

Har du varit med om att du valt något, gjort något som andra kanske inte tycker du ska göra?  Även om det i grunden är något bra, något som du längtat efter, som att byta boende, jobba med något nytt eller börja träna. Vid de här tillfällena finns det som personer som säger att de tycker att du gör rätt, men sen kommer det kommentarer och de agerar på ett sätt som visar att de inte stödjer dig till hundra.

När vi gör nya saker, gör förändringar får vi komma ihåg att det är något vi själva valt, inte de personer vi har runt omkring oss. De vill många gånger att allt ska vara så som det alltid varit. Och nu när du gör något nytt, vad kommer att hända med din relation till dom? Många ogillar förändringar, speciellt förändringar de själva inte valt. De blir osäkra på vad händer med dom om du  börjar träna och gör en viktminskningsresa, startar företag eller flyttar? Vilket gör att många kommer att hitta ursäkter varför du inte ska byta jobb, ursäkter varför du inte ska äta nyttigt…. Ja, listan kan göras lång.

Igår kväll när jag lyssnade på ett webinarium, och jag fick då lite tankar kring det här. Att arbete med affilite, internet marknadsföring, en business online är ännu lite nytt för många. Man vet helt enkelt inte vad det riktigt innebär, och kanske någon tror att det inte är ett ”riktigt” arbete. Lite av samma sak gäller MLM, där är det inte heller är en självklarhet för alla att det är ett arbete.

Jag tror att det är så inrotat hos många att ett vanligt, riktigt arbete är då du jobbar dina åtta timmar per dag. Jobbar fem dagar i veckan och fem veckors semester. De flesta får sin lön efter arbetade timmar.

I de branscher jag nämnde här ovanför så baseras inkomsten mera på prestation, sen om du har jobbat 10 timmar i veckan eller 60 timmar, det är inte det som avgör din inkomst.

Det jag önskar är att alla väljer det som är bäst för dom, oavsett typ av arbete, anställd eller din egen chef. Jobba med något traditionellt, bygga din dröm, gå helt utanför boxen och gör det som är rätt för just dig. Att tillåta sig själv att förverkliga de drömmar som finns, att göra det man själv vill. Och inte lyssna så mycket på andras röster om vad de tycker är rätt och fel.

dont_wait

Något jag har lärt mig genom åren är att inte vänta till en någon gång senare att göra det där man vill göra. Den rätta tiden är att göra det idag, om inte annat ta det första steget. Allt går kanske inte göra just idag, men ett steg går alltid börja med just idag. 

Önskar att du får en bra helg

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor